Trečioji tarptautinio Erasmus+ bendrojo ugdymo mokyklų projekto „Nauji potyriai spalvina mūsų pasaulį“ diena

  • Paskelbė : Marina Pečnikova
  • Paskelbta: 2022-10-05
  • Kategorija: Renginiai

     Pirmasis trečiosios tarptautinio Erasmus+ bendrojo ugdymo mokyklų projekto „Nauji potyriai spalvina mūsų pasaulį“ pusdienis prabėgo mūsų progimnazijoje. Šiandien netrūko nei juoko, nei šypsenų, nei vaikiško siautulio. Diena prasidėjo nuo choreografijos pamokos, kurią vedė šokių mokytoja – ekspertė Loreta Damijonaitytė. Pamokos metu projekto svečiai mokėsi lietuvių liaudies šokio „Oira, oira“. Po keleto bandymų sunku buvo atpažinti, kur šoka lietuvis, o kur italas, turkas ar makedonas.  Vėliau šalių-partnerių atstovai pristatė savo šalį, miestą, mokyklą  bei pademonstravo tautinius šokius ir žaidimus.
Pradinių klasių mokytoja-metodininkė Olga Kerpiškienė ir lietuvių kalbos mokytoja-metodininkė Giedra Bočkuvienė visus projekto dalyvius pakvietė išmokti ir pažaisti lietuvių liaudies ir pramoginių žaidimų. Žaidžiant išnyko kalbos barjeras, nes žaidimų kalba yra suprantama visiems vaikams, nepriklausomai nuo jų tautybės.
Po pietų tęsėsi pažintis su Lietuva. Šiandien projekto dalyviai lydimi projekto koordinatorės Jolantos Paulienės ir anglų kalbos mokytojos ekspertės Olgos Normantienės, kuri padėjo susikalbėti ir bendrauti,  pirmiausiai apsilankė Kretingos dvaro muziejuje, kur mažieji dalyviai pirmą kartą kepė ruginę duoną, o suaugusieji pabandė įminti vilnos vėlimo paslaptis. Po edukacinių užsiėmimų visi važiavo į Palangą. Čia pasivaikščiojo Basanavičiaus gatve ir Palangos tiltu, pasigrožėjo Birutės parku ir Meilės alėja. Kiekvienas stengėsi sustabdyti akimirkas ir jas įamžinti nuotraukose.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas