Vaikų vasaros stovykla „Pažinimo džiaugsmas: lietuvių liaudies tradicijos ir paveldas“

  • Paskelbė : Marina Pečnikova
  • Paskelbta: 2022-06-17
  • Kategorija: Renginiai

Po dvejų metų pertraukos Maksimo Gorkio progimnazijos mokytojai kartu su penkiolika mokinių iš 2-4 kl. susirinko į edukacinę lietuvių kalbos stovyklą „Pažinimo džiaugsmas: lietuvių liaudies tradicijos ir paveldas“.
 Vaikų vasaros poilsio programa laimėjo finansavimą iš Klaipėdos miesto savivaldybės biudžeto, tad visi puikiai nusiteikę pradėjo penkių dienų etnokultūrinę, kraštotyrinę, pažintinę, kalbų stovyklą. Pagrindinis uždavinys  - supažindinti į mokyklą atvykusius užsieniečius su lietuvių liaudies tradicijomis ir paveldu, ugdyti meilę Lietuvai, turtinti lietuvių kalbos žodyną.
Stovyklos metu vaikai buvo įtraukiami į edukacines veiklas, susipažino su lietuvių liaudies tradicijomis ir paveldu, edukacinių užsiėmimų metu pajautė liaudies amatų svarbą, turtino lietuvių kalbos žodyną, stengėsi kalbėti ir suprasti kalbantįjį, skatino žingeidumą, kūrybiškumą.
     Birželio 13 d. įvyko vasaros vaikų stovyklos „Pažinimo džiaugsmas: lietuvių liaudies tradicijos ir paveldas“ atidarymas. Mokiniai kartu su lietuvių kalbos mokytojomis Donata Brazdeikiene ir Jolita Šiaudvytiene išvyko į Nidą.
Nidos muziejuje ugdytiniai susipažino su Baltijos gintaro istorija. Išvydo didžiausią gintarą, kuris sveria apie 4 kg. Mokiniai išmoko apdoroti gintarą ir pasigamino amuletą.
Papietavę  nuvykome į tikrą gamtos stebuklą – Parnidžio kopas. Parnidžio kopos saulės laikrodis įrengtas ne šiaip sau – astronominiu požiūriu tai ideali ir vienintelė saulės laikrodžiui tinkama vieta Lietuvoje, nes joje atsiveria absoliutus matematinis horizontas. Prie unikalaus Saulės laikrodžio mokiniai  užsirašė naujų lietuviškų žodžių, dalinosi įspūdžiais. Po edukacinės veiklos, gerėjosi autentišku gamtos grožiu, žaidė gramatinius ir kalbinius žaidimus.
Pakeliui į mokyklą aplankėme raganų kalną Juodkrantėje, kur karaliauja velniai, raganos ir kiti tautosakos herojai, atveriantys lankytojams šios vietos gamtinę – mistinę dvasią. Mokiniai su džiaugsmu skaičiavo skulptūras, ieškojo žinomų pasakų ir legendų personažų.
Mokinai, kupini įspūdžių, susiradę naujų draugų, susipažinę su gintaro istorija, Neringos gamtos grožiu ir nešini pasigamintais gintariniais amuletais, sugrįžo į mokyklą.
Lietuvių kalbos vyresnioji mokytoja Jolita Šiaudvytienė

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas