Edukacinė lietuvių kalbos stovykla „Pažinimo džiaugsmas“. Klaipėdos krašto bitininkų bendruomenės „Midutis“ bitininko Nikolajaus Gorčiakovo edukacinis užsiėmimas „Midutis“ Klaipėdos universiteto botanikos sode

  • Paskelbė : Marina Pečnikova
  • Paskelbta: 2022-06-17
  • Kategorija: Renginiai

     Jau ne vienerius metus, tradiciškai, Klaipėdos Maksimo progimnazijoje organizuojama edukacinė lietuvių kalbos stovykla „Pažinimo džiaugsmas“. Stovyklą finansuoja Klaipėdos miesto savivaldybė. Ją lanko mokiniai, atvykę iš kitų šalių, lankantys progimnaziją, kuriems sunkiausiai sekasi bendrauti lietuviškai. Šiemet stovyklautojų – penkiolika. Stovyklautojai kartu su lietuvių kalbos mokytojomis metodininkėmis Giedra Bočkuviene ir Reda Staponkiene iš pat ryto mokykliniu autobusu vyko į Klaipėdos krašto bitininkų bendruomenės „Midutis“ bitininko Nikolajaus Gorčiakovo edukacinį užsiėmimą „Midutis“ Klaipėdos universiteto botanikos sode.
     Edukacinės programos metu stovyklautojai sužinojo daug naudingos informacijos apie bites ir jų gyvenimą, bitininko amatą, bitininkystę, ragavo medaus, bandė atskirti jo rūšį, stebėjo, kaip liejamos žvakės.
    Mokiniai sužinojo, kokių priemonių imdavosi senovėje žmonės, kad išsaugotų bites, koks avilių tipas buvo vienas populiariausių mūsų krašte, kokiu būdu medų atskirdavo nuo korių, kaip suranda bitės kelią į namus, ar ilgai jos gyvena ir daug kitos įdomios informacijos.
     Užsiėmimo metu vaikai į užrašų knygutes užsirašė lietuviškus žodžius: bitė, bitininkas, vaškas, avilys, medus ir kt..
   Po edukacinio užsiėmimo stovyklautojai, kartu su mokytojomis, grožėjosi botanikos sodo augmenija, žaidė kalbinius žaidimus, reflektavo.
    Skaniai papietavę „Katpėdėlėje“, grįžo į progimnaziją, kurioje trumpai aptarė dienos veiklą, pasikartojo žodžius, kuriuos išgirdo edukacinio užsiėmimo metu bei linksmi išvyko į namus.
Lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Giedra Bočkuvienė

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas