Akcija „Neprarask vilties“

  • Paskelbė : Marina Pečnikova
  • Paskelbta: 2022-04-11
  • Kategorija: Renginiai

Klaipėdos „Žaliakalnio“ gimnazija kartu su VšĮ Vaiko raidos klinika organizavo piešinių konkursą „Neprarask vilties“. Konkurso idėja kilo iš asmeninės patirties, kadangi klinikos įkūrėja Dovilė Čepulinskaitė augina negalią turinčią mergaitę.
Parodos idėja – 150 milijonų vaikų pasaulyje turi negalią ir susiduria su atskirtimi daugelyje savo gyvenimo sričių. Neįgaliems vaikams kiekviena diena yra kova. Nesvarbu, kokios fizinės ar psichinės būklės vaikai būtų, jie turi teisę į saugią ir kūrybišką aplinką, kuri skatintų jų vystymąsi. Paroda kviečiame atkreipti dėmesį ne į vaikų negalią, o į jų gebėjimus. Kiekvienas vaikas nusipelno vardo čempiono, kuris niekada nepasiduos, kuris supranta nuoširdžių santykių galią ir tiki, kad gali tapti geriausiu, koks tik pajėgus būtų.
Parodos simboliu tapo Dovilės dukrytės po ligos nupiešta širdelė.

     s.jpg


Ženklas, kad liga sustojo, kad ji vėl mato pasaulį tokį, koks jis yra nuostabus.
Paroda siekiame suteikti vaikams, ypač ypatingiems vaikams, dar daugiau džiaugsmo, meilės bei VILTIES.
Akcijoje dalyvauja 43 (pro)gimnazijos, pagrindinės, sanatorinės, meno, dailės mokyklos, kūrybinės ir dizaino studijos, reabilitacijos, vaikų dienos bei laisvalaikio centrai.
Neabejingi ypatingiems vaikams buvo ir Klaipėdos Maksimo Gorkio progimnazijos mokiniai: Miroslav Nekoz (1b kl.), Daniel Bašlykov (2 a kl.), Roman Judin (2a kl.), Aleksandr Nikolajev (2a kl.), Vasilisa Panfiorova (2a kl.), Milmantė Ramanauskaitė (2a kl.), Alisa Sokolova (2a kl.), Mila Tiomina (2a kl.), Aleksija Tišakova (2a kl.), Karyna Chernyshova (2b kl.) Daniel Nazarenko (2 b kl.), Ieva Staleliūnaitė (2 b kl.) ir Eva Šeremetova (2 b kl.).
Lietuvių kalbos ir literatūros vyresnioji mokytoja Jolita Šiaudvytienė

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas