Pavadinimas Patirtinio ugdymo diena 3t klasėje „Ekskursija į Laikrodžių muziejų. Edukacinė pamoka „Šimtas kalendoriaus mįslių “

  • Paskelbė : Marina Pečnikova
  • Paskelbta: 2022-04-13
  • Kategorija: Renginiai

2021-2022 m.m. 3 t klasė dalyvauja patirtinėse veiklose apie gimtąjį kraštą „Pažink gimtąjį kraštą“. Vykdo įvairias veiklas apie Lietuvą, dalyvauja viktorinose. Tikslas - ugdyti pagarbą Tėvynei, jos istoriniam - kultūriniam paveldui.
            2022-04-04 viena iš patirtinio ugdymo veiklų dienų buvo skiriama gimtajam Klaipėdos miestui pažinti.   
TIKSLAS: Supažindinti vaikus su gimtojo krašto kalendoriaus atsiradimo ir pasikeitimo istorija. Pažymėti Klaipėdos 770 metų jubiliejų, apsilankyti Klaipėdos Laikrodžių muziejuje.  Integruoti ir plėtoti lietuvių kalbos ir gimtosios kalbos žinias. Ugdyti draugiškus santykius kolektyve                           Pradinių klasių mokytoja metodininkė  Jelena Gorskaja ir lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Giedra Bočkuvienė kartu su trečiokais keliavo į Klaipėdos Laikrodžių muziejų. Prieš išvyką klasės vadovė Jelena Gorskaja supažindino mokinius su skulptūromis, esančiomis Klaipėdoje, pristatė gatves, kuriomis teks keliauti į muziejų. Keliaudami stabtelėjome gatvėse, susipažinome su gatvių pavadinimais.
    Muziejuje mus pasitiko Klaipėdos  Laikrodžių muziejaus vyr. edukatorė Eglė Rumbutytė-Šimienė, kuri  pravedė mokiniams patirtinio ugdymo edukaciją „Šimtas kalendoriaus mįslių“. Supažindino mokinius su pirmaisiais gamtiniais, buitiniais kalendoriais, bandė kartu su mokiniais įminti jų atsiradimo mįsles, parodė, kaip žmonės jais naudojosi, o vaikai patys pabandė nustatyti datas.
     Antroje užsiėmimo dalyje kiekvienas dalyvis   pagal pateiktą pavyzdį pasigamino spalvingą kalendorių, pagal kurį galės skaičiuoti dienas.
    Patirtinė veikla mokiniams labai patiko, jie pasigamino savo kalendorius ir dabar pagal juos skaičiuoja metų dienas!

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas