Tekstilės apdirbimas. Edukacinis užsiėmimas Lietuvos dailės muziejaus Prano Domšaičio galerijoje „Batikos raštai“, patirtinis ugdymas 3a, 3b klasėse

  • Paskelbė : Marina Pečnikova
  • Paskelbta: 2023-04-24
  • Kategorija: Renginiai

          Tęsiasi mokslo metai, o kartu su jais  ir mokslo metų patirtinio ugdymo temų gilesnis ir platesnis nagrinėjimas. 3a ir 3b klasės mokiniai, kartu su klasių vadovėmis Lidija Kaupiene ir Tatjana Kazadojeva bei lietuvių kalbos mokytojomis Jolita Šiaudvytiene ir Giedra Bočkuviene giliau nagrinėja lietuvių liaudies amatų tematiką, lietuvių liaudies amatus, gilina gimtosios kalbos ir lietuvių kalbos žinias.
        2023-04-24 patirtinio ugdymo veiklų tema - „Tekstilės apdirbimas“.  Ryte, klasių kabinetuose, mokiniai teoriškai  susipažino su tekstile, apdirbimo būdais, linininkystės tradicijomis Klaipėdos krašte, linu - nacionaliniu Lietuvos simboliu, atsakinėjo į mokytojų pateiktus klausimus. Vėliau vyko į Lietuvos dailės muziejaus Prano Domšaičio galeriją, kurioje edukatorė Jelena Petrovskaja supažindino su dailininku Pranu Domšaičiu (iš Mažosios Lietuvos kilusiu dailininku, vienu žymiausių lietuvių išeivijos tapybos atstovu),  jo kūrybiniu keliu, kūryba, išskyrė menininko siuvinėtus paveiklėlius, kuriuose puikiai, tapybiškai, ant audinio,  siūlų pagalba, atskleisti vaizdai. Supažindino su paveikslais, kuriuose vaizduojama medžiaga, audiniai, rūbai -  tunikos, pagamintos iš gamtinių žaliavų, lino. Šie rūbai nudažyti dažais, išgautais iš augalų, kitų gamtinių medžiagų.  
           Vėliau mokiniai kartu su mokytojomis stebėjo pateiktį apie batiką, atsakinėjo į klausimus. Po to ir patys išbandė šį būdą – naudodami mazginės (rištinės) batikos techniką pasigamino batikos raštais papuoštas servetėles.  Užsiėmimas visiems labai patiko. Kiekvienas išvyko į namus su savo pasigaminta, originalia servetėle!
            

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas