Žygio diena, 3a ir 3b klasėse

  • Paskelbė : Marina Pečnikova
  • Paskelbta: 2022-11-05
  • Kategorija: Renginiai

2022-10-12 Klaipėdos Maksimo Gorkio progimnazijos pedagogai ir mokiniai dalyvavo pažintinėje kultūrinėje dienoje - Žygio dienoje, kurios vienas iš tikslų buvo nužingsniuoti kuo daugiau žingsnių, skatinti aktyvų ir sveiką gyvenimo būdą.
3a ir 3b klasių mokiniai kartu su klasių vadovėmis Tatjana Kazadojeva ir Lidija Kaupiene bei lietuvių kalbos mokytojomis Jolita Šiaudvytiene ir Giedra Bočkuviene pasirinko keliauti į Ventės rago ornitologijos stotį.
TIKSLAS: Kaupiant žinias apie gimtojo krašto gamtą, ugdyti pilietiškumą, propaguoti keliavimą pėsčiomis kaip aktyvią, kultūringą ir aplinką tausojančią laisvalaikio praleidimo formą, skatinti aktyvų ir sveiką gyvenimo būdą. Su(si)pažindinti su ornitologo profesija.
Suprantama, iki Ventės rago nežingsniavo - vyko autobusu, tačiau ten daug apvaikščiojo vietų, apsuko keletą ratų aplinkui teritoriją, susipažino su visais objektais, švyturiu, pakrante, paukščių gaudymo, žiedavimo vietomis.
Kartu su žygiu suderino edukacijas apie paukščius, jų migraciją. Pasisekė, kad šiuo metu vyksta zylučių migracija. Ornitologai pademonstravo, kaip paukščiai sugaunami, žieduojami, papasakojo, kas žymima ant žiedų (šalis, metai), pamokė, kaip atskirti zylučių lytį, amžių, o kiekvienas mokinys dar galėjo net paglostyti zylutę.
Kartu apsilankė ir muziejuje, kur susipažino su ekspozicija apie Lietuvos paukščius. Pageidaujantys vaikai galėjo pasitikrinti žinias kompiuteriais, sukurtoje internetinėje programėlėje.
Žygis - išvyka visiems labai patiko. Mokiniai kartu su pedagogėmis ne tik praturtino žinias apie paukščius, gimtosios kalbos ir lietuvių kalbos žodynus, bet ir nužingsniavo iš viso 587736 žingsnių.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas