Patirtinis ugdymas. „Mano šalies amatai“. Edukacinis užsiėmimas Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje ,,Kalėdų belaukiant“, kalėdinio žaisliuko pynimas ir rišimas iš šiaudų.

  • Paskelbė : Marina Pečnikova
  • Paskelbta: 2022-11-29
  • Kategorija: Renginiai

 Šiais metais Maksimo Gorkio progimnazija tęsia mokinių ugdymą per patyrimą, o 3a ir 3 b klasių ugdytiniai kartu su klasių vadovėmis Tatjana Kazadojeva ir Lidija Kaupiene bei lietuvių kalbos mokytojomis Giedra Bočkuviene ir Jolita Šiaudvytiene nagrinėja savo šalies amatų temą.
Klasių vadovės informatyviai ir naudodamos „Smart“ lentos privalumus supažindino  ir išmokė mokinius kruopščiai, tvarkingai, dailiai iš juostelių pasigaminti spalvingus gyvūnėlius, kurie žaismingai papuošė 3a ir 3b klases.
Tikriausiai nenuostabu, kad antroji išvyka buvo į Mažosios Lietuvos istorijos muziejų, kuriame muziejaus darbuotoja pasakojo apie kalėdinio žaisliuko pynimą ir rišimą iš šiaudų. Kasmet prieš šv. Kalėdas muziejuje vyksta šventiniai užsiėmimai. Jų metu pasakojama, kaip šv. Kalėdas šventė bei Naujuosius metus sutikdavo klaipėdiškiai. Vaikams primenama istorija apie šv. Kalėdų kilmę, kiek dienų ir kaip jos būdavo švenčiamos, kada ir iš kur į Europą bei Lietuvą atkeliavo kalėdinė eglutė, jos puošimo tradicijos bei svarbiausias šventės personažas – Kalėdų Senis. Mokiniai,išklausę įdomaus pasakojimo, pasigamino ryškiaspalvių girliandų iš spalvoto popieriaus ir šiaudų. Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje mokiniai išmėgino ne tik audimo, rišimo ir pynimo amatus, bet labiausiai jiems patiko sėdėti senoviniuose mokykliniuose suoluose.
    Tikimės, kad ugdytiniai susipažinę su savo šalies amatais ir prisilietę prie jų savo rankomis labiau vertins ir tausos savo ir kitų darbus.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas