„Lietuvių kalbą pažinkime kitaip – per dailės pasaulį“

  • Paskelbė : Marina Pečnikova
  • Paskelbta: 2022-11-30
  • Kategorija: Renginiai

Vykdomas bendras projektas Klaipėdos Maksimo Gorkio progimnazijos ir Klaipėdos "Aukuro" gimnazijos. Integruota lietuvių kalbos ir dailės pamoka kuriant interaktyvias metodines korteles. "Lietuvių kalbą pažinkime kitaip - per dailės pasaulį". Lietuvių kalbos mokytoja Jolita Šiaudvytienė kartu su dailės mokytoja Violeta Stumbriene nusprendė sukurti metodines korteles, kurios būtų naudojamos lietuvių kalbos pamokoje integruojant neseniai atvykusius mokinius į Lietuvą ir norinčius išmokti lietuvių kalbos žaismingiau.
Spalio 26 dieną ir lapkričio 22 dieną Maksimo Gorkio progimnazijos 3b ir 2a klasės mokiniai vyko į Klaipėdos „Aukuro“ gimnaziją. Dideli ir maži mokiniai taikė dailės pamokoje įgytas žinias, naudodamiesi pačių pasigamintomis metodinėmis kortelėmis bei pakartoję taisyklingą raidžių rašymą, dirbo grupėje ir bendradarbiaudami sukūrė 2-3 sakinių miniatūrą apie metų laikus.
Iš pradžių gan nedrąsiai tiek vieni, tiek kiti tarėsi, ką pieš, ką rašys, o svarbiausia, kas ir kaip grupėse pristatys savo darbus. Nors ugdytiniai skyrėsi savo amžiumi ir šnekamąja kalba, gimnazistė Gabrielė pamokos pabaigoje atsistojusi pasakė supratusi, kad visi mes esame vienodi, nesvarbu, kokioje klasėje mokomės ir kokia kalba kalbame.
Mokiniai greitai apsiprato tarpusavyje, o mokytojoms – truputį sudėtingiau, nes visą darbo procesą stebėjo Klaipėdos „Žaliakalnio“ gimnazijos ir Klaipėdos „Aukuro“ gimnazijos direktorės.
Metodinių kortelių gaminimo procesas yra tęstinis, tad gegužės mėnesį lauksime svečių iš Klaipėdos „Aukuro“ gimnazijos savo mokykloje.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas