Lietuvos Nepriklausomybės paminėjimas

  • Paskelbė : Marina Pečnikova
  • Paskelbta: 2022-03-20
  • Kategorija: Renginiai

Visai Lietuvai švenčiant Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 32-ąsias metines, Klaipėdos Maksimo Gorkio progimnazijoje taip pat netrūko šventinių renginių.
Kai kurie miesto renginiai yra tapę tradiciniais – Klaipėdos miesto pradinių klasių skaitovų konkurso „Lietuva mažųjų širdyse“ dalyviai džiugino skaitydami Lietuvių poetų eiles apie Tėvynę (organizatorės lietuvių kalbos mokytojos Jolita Šiaudvydienė ir Laima Stelingienė). Visos kovo 10d. pradinių klasių lietuvių kalbos pamokos buvo skirtos Lietuvos Nepriklausomybei paminėti. Mokytojos priminė mokiniams nelengvą mūsų šalies kelią išsilaisvinimo link, supažindino mokinius su svarbiais Lietuvai kultūros, gamtos ženklais. Lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Giedra Bočkuvienė ir bibliotekininkė Ingrida Paulikienė šventinę savaitę vykdė mokyklinį projektą „Ką mena literatūriniai Klaipėdos miesto gatvių pavadinimai ir paminklai netoli progimnazijos“. Projektas skirtas 770-ajam Klaipėdos miesto jubiliejui ir Kovo 11-ajai paminėti.
5 – 8 klasių mokiniai kovo 11-ąją minėjo dalyvaudami viktorinose „Ką žinau apie savo šalį“, taip pat dalyvavo integruotoje lietuvių kalbos ir istorijos pamokoje, skirtoje paminėti Nepriklausomybę (mokytojos Lijana Diliautienė ir Tatjana Fedotova). Lietuvių kalbos mokytojos Ilona Vilikanskienė ir Rita Bakanaitė kvietė 8-tų klasių mokinius Klaipėdos senamiestyje skaityti pasirinktus eilėraščius apie Lietuvą, aptarė, kokią mūsų šalį matė poetai, kokioje šalyje gyvename šiandien ir kodėl turime džiaugtis būdami laisvi.
                                                                                                                                                                                                       Lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Rita Bakanaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas