Klaipėdos bendrojo ugdymo mokyklų 7 klasių mokinių integruotų dalykų (istorijos, geografijos ir anglų kalbos) viktorina ,,Lithuania is my country“

  • Paskelbė : Marina Pečnikova
  • Paskelbta: 2024-03-12
  • Kategorija: Didžiuojamės

  Kovo 5 d. mūsų progimnazijoje įvyko intelektualinis ir pažintinis renginys - Klaipėdos bendrojo ugdymo mokyklų 7 klasių mokinių integruotų dalykų (istorijos, geografijos ir anglų kalbos) viktorina ,,Lithuania is my country“.
     Ši viktorina buvo skirta 34- osioms Lietuvos Nepriklausomybės Atkūrimo dienos metinėms. Viktorinoje dalyvavo septynios komandos iš Klaipėdos miesto bendrojo ugdymo mokyklų: „Gabijos“, Simono Dacho, „Pajūrio“, „Santarvės“, „Verdenės“, Uostamiesčio progimnazijų ir Jūrų kadetų mokyklos. Mūsų progimnazijai atstovavo 7b klasės mokiniai – Kiril Cepov, Augustinas Rojus, Aleksandr Timochov ir Gleb Toločko.
     Viktorina buvo sudaryta iš trijų konkursų, kurie buvo parengti naudojant interaktyvias programas - Edpuzzle, Flippity ir Kahoot.
     Pirmojo konkurso metu dalyviai stebėjo įdomų vaizdo įrašą ir pademonstravo puikius žinias apie Lietuvos istoriją, kultūrą ir tradicijas.
     Antrojo konkurso klausimai buvo parengti naudojant Flippity programą. Čia komandos turėjo galimybę pačios pasirinkti klausimą iš penkių kategorijų: Lietuvos miestai, Istorinės vietos, Lietuvos muziejai, Kultūros paminklai ir Gamtos teritorijos.
     Per trečiąjį konkursą, skirtą įžymioms vietoms Lietuvoje, mokiniai turėjo atpažinti jas pademonstruotose nuotraukose ir atsiminti, kuriame Lietuvos mieste galima šias vietas aplankyti.
     Susumavus visų trijų konkursų rezultatus, išsiskyrė stipriausios komandos, užėmusios prizines vietas. Pirmąją vietą ir pergalę iškovojo „Verdenės“ progimnazijos komanda, antrąja vieta pasidalijo „Gabijos“ ir Uostamiesčio progimnazijų komandų dalyviai, surinkę vienodą taškų skaičių, o trečiąją vietą užėmė Simono Dacho progimnazijos moksleiviai.
     Ši viktorina ne tik paskatino mokinius gilintis į Lietuvos istoriją, kultūrą ir geografiją, bet ir suteikė jiems galimybę įveikti intelekto iššūkius žaidžiant įdomius ir interaktyvius konkursus.
     Sveikiname visus dalyvius su puikiais pasiekimais! Taip pat dėkojame 8d klasės mokinei Sofijai Budnikovei ir 8a klasės mokiniui Timurui Lebedevui, vedusiems šį renginį.

Anglų kalbos mokytojos metodininkės Viktorija Sedlovskaja ir Marina Muzyka

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas