Miesto projektas „Literatūriniai skaitymai netradicinėse erdvėse“

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2021-05-03
  • Kategorija: Renginiai

Tradicinio „Žaliakalnio“ gimnazijos lietuvių kalbos mokytojos ekspertės Rasos Kontrimienės organizuojamo miesto projekto „Literatūriniai skaitymai netradicinėse erdvėse“ finalinis renginys vyko balandžio 28 d. „Zoom“ virtualioje aplinkoje. Projektas kviečia įvairaus amžiaus mokinius grožinės literatūros kūrinius skaityti ne tik įpratose vietose, bet ir mažiau tradicinėse.

    Šiais metai mūsų progimnazijai atstovavo vyresnoji lietuvių kalbos mokytoja Laima Stelingienė ir jos pradinių klasių mokiniai, pasirinkę senamiesčio „Katino su džentelmeno veidu“ skulptūros motyvus, mokytoja Sandra Peleckienė ir šeštokai, skaitę Maksimo Gorkio kūrinių ištraukas ir bibliotekininkė Ingrida Paulikienė, lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos metodininkės Reda Endziulaitienė ir Rita Bakanaitė bei 7 – 8 klasių mokiniai, pasirinkę labiau pažinti gimtąjį miestą Klaipėdą ir skaitę Dianos Latvės novelių romano „Memelio gaisras“ ištraukas.

    Klaipėdos miestas turi savitą istoriją.Kiekviena gatvė – su savo istorija, atmosfera, kiekviena savita ir išskirtinė. Šiais, 2021 – aisiais metais, Klaipėda yra paskelbta Europos jaunimo sostine. Tačiau ar mes gerai pažįstame savo gimtąjį miestą? Ne visai. Todėl mokiniai, vaikščiodami grįstomis miesto gatvėmis, įamžino nuotraukose įvairius miesto vaizdus, lygino juos su praėjusio amžiaus vaizdais, iliustravo semaniestį, ieškojo panašumų tarp senosios ir dabartinės Klaipėdos. Stengėsi labiau pažinti savo miestą.

    Čia gera gyventi ir kurti, gyventi ir jausti, kad šalia jūra ir marios, ir senamiesčio žiburius atspindinti Dangė. Tik mūsų mieste būna taip gera nubusti nuo žuvėdrų klegesio, o vakare palydėti saulę, grimztančią jūron, akimis palydėti tolstančius laivus.

 

Lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos metodininkės Rita Bakanaitė ir Reda Endziulaitienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas