„Vandens kelias“. Edukacinis užsiėmimas bendrovėje „Klaipėdos vanduo“, 4b, 4a kl.

  • Paskelbė : Marina Pečnikova
  • Paskelbta: 2024-03-06
  • Kategorija: Renginiai

       Įdomiausia mokytis per patirtį. Todėl Klaipėdos uostamiesčio progimnazijos pradinių klasių mokytojos metodininkės Lidija Kaupienė ir Tatjana Kazadojeva bei lietuvių kalbos mokytojos metodininkės  Giedra Bočkuvienė ir Jolita Šiaudvytienė  suorganizavo 4 b ir 4a  klasės mokiniams pamoką kitoje erdvėje- bendrovėje „Klaipėdos vanduo”. Joje vyko integruota pasaulio pažinimo ir lietuvių kalbos pamoka „Vandens kelias” .
       Tikslas-Susipažinti su vandentvarkos specialistų profesijomis, virtualiai su  seniausiomis ir unikaliausiomis vandenvietėmis, vandens struktūra, reikšme gyvybei, didžiausia Klaipėdoje Dumpių nuotekų valykla. Sužinoti, kaip ir iš kur geriamas vanduo atkeliauja į namus ir kaip tvarkomos nuotekos.  Turtinti lietuvių ir gimtosios kalbų žodynus.
Atvykus į bendrovę „Klaipėdos vanduo“, specialistės Eglė ir Justina papasakojo apie jos veiklą, funkcijas, supažindino mokinius su „Vandens keliu“ iki nuotekų valymo.
      Mokiniai sužinojo, kad nepavojinga vartoti vandenį iš čiaupo, kuo naudingas vanduo, kuris atiteka iš gręžinio, kokių savybių yra netekęs stalo vanduo iš buteliukų, supažindino su vandentvarkos specialistų profesijomis.
      Po to, virtualios ekskursijos metu, visi susipažinome su vandenvietėmis, Dumpių valykla, kurioje veiklą vykdo tik keletą žmonių, o pagrindinę veiklą atlieka dirbtinio intelekto pagalba nustatyti mechanizmai.
      Užsiėmimo pabaigoje vyko viktorina, aktyviausi buvo apdovanoti knygutėmis apie vandenį. Po to visi pasivaišino vandeniu.
      Padėkoję, nusifotografavę, visi linksmi grįžome į progimnaziją.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas