Edukacinė lietuvių kalbos stovykla „Pažinimo džiaugsmas“. Veiklos Drevernoje. Antroji diena

  • Paskelbė : Marina Pečnikova
  • Paskelbta: 2024-06-13
  • Kategorija: Renginiai

2024-06-11 - antroji edukacinės lietuvių kalbos stovyklos „Pažinimo džiaugsmas“ veiklų diena. Stovyklautojai kartu su direktoriaus pavaduotoja ugdymui bei lietuvių kalbos mokytoja metodininke  Jolanta Pauliene ir  lietuvių kalbos mokytoja metodininke Giedra Bočkuviene važiavo į Dreverną, kur vyko edukacinė veikla „Žvejo kelias“.
     Stovyklautojai kartu su vadovėmis apsilankė Gargždų krašto muziejaus filialo Jono Gižo etnografinėje sodyboje, įsikūrusioje Drevernoje. Tai vienintelė Lietuvoje išlikusi laivadirbio sodyba, kurioje pristatomos pamario krašto laivadirbystės ir žvejybos tradicijos. XX a. pr. čia gyveno garsiausias pamario laivadirbys Jonas Gižas (1867-1940).
Sodyboje-muziejuje edukatorės supažindino mokinius su žvejybos Kuršių mariose istorija, tradicijomis, žvejų gyvenimo būdu ir laivadirbyste. Jono Gižo sodyboje stovyklautojai mokėsi lietuvininkų (šišioniškių) tarmės žodžių, susipažino su unikaliais eksponatais, ant drobinių maišiukų nusispalvino savo vėtrunges.
Drąsiausi užlipo į 15 metrų Drevernos apžvalgos bokštą, pasigrožėjo apylinkėmis.
     Papietavę  išplaukė į Kuršių marias bei plaukiojo Vilhelmo kanalu atviro denio laivu „Vilas“. Plaukdami grožėjosi vandens platybe mariose, kanalo išskirtinumu, pzeizažu, mokėsi lietuviškų žodžių apie gamtą.
      Grįžę į krantą, stovyklautojai kartu su mokytojomis prisiminė, kokius lietuviškus žodžius išmoko, juos susirašė į užrašų knygutes, reflektavo, kur, kokius žodžius vartojo, kas buvo įdomiausia visos dienos metu,  ką įsiminė.
Kupini naujų įspūdžių, papildę lietuvių kalbos žodyną,  grįžo į mokyklą ir išvyko į namus.

                      Lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Giedra Bočkuvienė

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas