Respublikinė priešmokyklinio ugdymo grupių ir pradinių klasių mokinių nuotolinė konferencija „Kur nuveš mus traukinys... Jeigu aš būčiau savo gimtojo krašto gidas…”

  • Paskelbė : Marina Pečnikova
  • Paskelbta: 2024-05-02
  • Kategorija: Renginiai

Kompetencijų ugdymas - vienas iš svarbiausių šiuolaikinės mokyklos bruožų. Todėl pedagogai ir mokiniai vykdo įvairias veiklas, kad jas ugdytų.
2024-04-26 Šiaulių r. Kairių jungtinė mokykla organizavo respublikinę priešmokyklinio ugdymo grupių ir pradinių klasių mokinių nuotolinę konferencija „Kur nuveš mus traukinys... Jeigu aš būčiau savo gimtojo krašto gidas…” Konferencija vyko 2024 balandžio 26 d. (penktadienį) 11.15 val. nuotoliniu būdu, Zoom vaizdo konferencijų ir pokalbių platformoje. Konferencijos dalyviai – respublikos priešmokyklinio ugdymo grupių ir 1-4 klasių mokiniai.
Konferencijos tikslas - bendradarbiaujant su kitomis ugdymo įstaigomis,  skatinti aktyvų mokinių domėjimąsi savo gimtojo krašto lankytinomis vietomis, ugdyti pažinimo, komunikavimo ir skaitmenines kompetencijas, kūrybinio bei tiriamojo darbo įgūdžius.
    1. Uždaviniai:
4.1. skatinti domėjimąsi savo gimtojo krašto lankytinomis ir įžymiomis vietomis;
4.2. stiprinti mokinių saviraiškos galimybes;
4.3. sudaryti galimybę nekonkursinėje aplinkoje susipažinti su bendraamžių vykdomais kūrybiniais, tiriamaisiais darbais;
4.4. plėtoti skaitmeninių technologijų panaudojimo galimybes.
Klaipėdos uostamiesčio progimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos metodininkės Jolita Šiaudvytienė ir Giedra Bočkuvienė bei 4b klasės mokiniai Sofija Benasik ir Daniel Nazarenko atstovavo mūsų progimnazijai.
Jie skaitė pranešimą „Stovyklaujame Drevernoje“: supažindino konferencijos dalyvius su Dreverna, jos lankytinomis ir įžymiomis vietomis, įdomiomis veiklomis, pristatė progimnazijoje veikiančią lietuvių kalbos  edukacinę stovyklą „Pažinimo kelias“.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas