Miesto mokinių konferencija "Patyriminio ugdymo veikla: dalijimasis idejomis ir patirtimi"

  • Paskelbė : Marina Pečnikova
  • Paskelbta: 2023-12-15
  • Kategorija: Renginiai

          Gruodžio 14 d. „Aitvaro“ gimnazijoje įvyko Klaipėdos miesto mokinių konferencija „Patyriminio ugdymo veikla: Dalijimasis idėjomis ir patirtimi.“ Konferencijos organizavimo tikslas buvo skatinti aktyvių mokinių domėjimąsi moksline veikla, ugdyti kūrybiškumą ir gebėjimus pritaikyti žinias praktikoje.
          Konferencijos metu įvairių mūsų miesto progimnazijų ir gimnazijų mokiniai pristatė 18 pranešimų. Konferencijoje dalyvavo mokiniai iš „Uostamiesčio“, „Pajūrio“, „Santarvės“ ir „Gabijos“ progimnazijų, taip pat ir moksleiviai iš Klaipėdos universiteto „Žemynos“, „Baltijos“, „Žaliakalnio“ ir „Aitvaro“ gimnazijų.
          Konferencijos dalyviai dalinosi savo tiriamosios veiklos rezultatais biologijos ir fizikos, matematikos ir ekologijos, literatūros ir meno srityse bei pristatė savo darbus įvairiomis – lietuvių, anglų ir rusų – kalbomis.
          Konferencijoje mūsų progimnazijai atstovavo dvi komandos. Mokiniai Taisija Solomatina (8a kl.), Artiom Cariov (8c kl.), Jegor Lobko (8c kl.) ir Artur Chornyj (8c kl.), kuriuos paruošė mokytojos  Olga Suchova ir Oksana Zametta, pasidalino savo patyriminės veiklos „Žingsnis po žingsnio prie lyderystės“patirtimi.
          Dar vienos mūsų progimnazijos komandos nariai Jekaterina Sedlovskaja (7d kl.), Jekaterina Kucajeva (7d kl.), Aleksej Karpovas (7b kl.), Roman Karasiov (7c kl.), Polina Konyk (8d kl.) ir David Sultanov (8d kl.) pristatė pranešimą „Creators of Comic Books: the British and Lithuanian Legends“, kurį mokiniai parengė vadovaujami mokytojų Marinos Muzykos ir Viktorijos Sedlovskojos. Mokiniai pristatė savo tiriamosios veiklos rezultatus: pažintį su britų ir lietuvių legendomis bei komiksus – pačių sukurtas interaktyvias knygas.
          Mūsų mokyklos mokiniai galėjo ne tik pasidalinti patyriminės veiklos rezultatais ir pasiklausyti įdomių kitų mokyklų bendraamžių pranešimų, bet ir gavo pažymėjimus apie dalyvavimą miesto mokinių konferencijoje bei malonias dovanėles atminčiai.  
 
                                                                 Anglų kalbos mokytoja- metodininkė Marina Muzyka

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas