Tarptautinis Erasmus+ seminaras Vilniuje

Rugsėjo 8–11 dienomis Vilniuje vyko Erasmus+ teminis seminaras „Active bodies=Active minds. How to infuse Erasmus+ projects with Physical Activity“. 

Į renginį susirinko apie 90 mokytojų, sporto trenerių bei kitų švietimo sričių atstovų iš 21 šalies ir įrodė, kad fizinio aktyvumo integravimas į ugdymo procesą  yra labai aktuali tema.  Profesionalių lektorių ir žinomų asmenų pranešimai ir patirtys patvirtino, kokią didelę naudą turi fizinis aktyvumas vaiko (ir ne tik) gyvenime.  

Kiekvienas renginio etapas prasidėjo aktyvia fizine veikla, kuri į pedagoginį darbą įnešė naujų idėjų, kūrybiškumo. Trumpos fizinės pertraukėlės, pratimai, lavinantys sensoriką ir atmintį, užduotys smegenims bei tinkamai suderinta dienotvarkė padeda žmogui jaustis gerai, aktyviai stimuliuoja kiekvieno protinę veiklą.

Trečią seminaro dieną net keli šimtai Erasmus+ dalyvių, pasipuošusių mėlynais marškinėliais, rinkosi prie Vilniaus maratono starto linijos ir draugiškai įveikė penkių kilometrų bėgimo trasą.

Posakis “Aktyvus kūnas – aktyvios mintys” byloja, kad judėjimas ir aktyvumas padeda mums jaustis  emociškai stipriau ir geriau.

Autorius:
Jolanta Paulienė

Nuotraukos:
arturaszukas.lt , Jolanta Paulienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas