Edukacinė lietuvių kalbos stovykla „Pažinimo džiaugsmas“. Ketvirtoji stovyklos diena.

  • Paskelbė : Marina Pečnikova
  • Paskelbta: 2023-06-09
  • Kategorija: Renginiai

Lietuvių kalbos stovykloje tęsiasi įdomios netradicinės veiklos, edukacinės išvykos. Vaikai susipažįsta su lietuvių kultūra, liaudies papročiais, tradicijomis, Lietuvos praeitimi. Patyriminės veiklos metu išmoksta naujų lietuviškų žodžių pagal dienos tematiką.
Ketvirtąją dieną stovyklautojai, kartu su lietuvių kalbos mokytojomis metodininkėmis Giedra Bočkuviene ir Genovaite Dovidauskiene, vyko į Kretingos rajone, Sausdvarų kaime, esantį Baltų mitologijos parką, kuris įkurtas kuršiškame miške.  Baltų mitologijos parkas puoselėja baltų kultūros vertybes. Čia galima pamatyti bei sužinoti apie Baltų tautų mitologinę pasaulėjautą.
Teritorija padalinta į tris dalis, kurios atitinka Baltų dievybių panteono struktūrą, išreiškiančią žmogaus gyvenimo kelio harmoniją su gamta: A – Žemės ir požemio, B – žmogaus gyvenimo ir  C – Dievo danguje.
Šiame parke edukatorius Julius pravedė edukacinę veiklą „Penki gamtos elementai“, kurios metu supažindino vaikus su baltų protėvių gyvenimo samprata vaikštant takais, labirintais, sustojant prie baltiškųjų dievų bei deivių medinių skulptūrų ir atliekant užduotis gamtoje, išbandant senovinius lietuvių ritualus, susijusius su gamtos, augalijos garbinimu, sužinojo apie baltų gyvenimo ypatumus, susipažino su baltiškais ženklais, jų reikšmėmis, pasisupo statinių sūpynėse - karuselėse.
 Grįžę į Klaipėdą, užsirašę naujus žodžius, papietavę, pasivaikščioję Danės krantine ir pasigrožėję fontanais, laiveliais, išvyko į namus, patyrę džiugių įspūdžių, įgiję naujų žinių bei praturtinę lietuvių kalbos žodyną.                                       
 Lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Giedra Bočkuvienė

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas