Stačiatikių kultūros pagrindų miesto viktorina „Aš sklaidau kalendorių“

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2021-03-05
  • Kategorija: Didžiuojamės

Kovo 2 d. vyko stačiatikių kultūros pagrindų viktorina „Aš sklaidau kalendorių“. Šis renginys, jungiantis visas Klaipėdos miesto rusakalbių mokyklas, yra tradicinis ir vyko jau šeštą kartą.

Viktorina vyko nuotoliniu būdu, joje dalyvavo „Pajūrio“, „Santarvės“, „Gabijos“ ir Maksimo Gorkio progimnazijų pradinių klasių mokinių komandos, kurios atliko įvairias užduotis: Evangelijos teksto išmanymo, gebėjimo iššifruoti rebusus ir „skaityti“ ikonas. Visi klausimai ir užduotys siejosi su bažnytinėmis stačiatikių žiemos šventėmis: Šv. Kalėdomis, Kristaus krikštu, Viešpaties susitikimu.

Nugalėtojai išrinkti nebuvo. Kaip sakė Maksimo Gorkio progimnazijos direktorės pavaduotoja Irena Rakuceva – „Visi esate nugalėtojai. Labai garbingai atstovavote savo mokykloms“.

Neapsieita ir be techninių nesklandumų, tačiau ir mokiniai, ir pedagogai buvo kantrūs ir supratingi, tačiau vylėsi, kad kita viktorina vyks jau tradiciniu būdu.

Dėkoju visiems, kad dalyvavo viktorinoje:

Techniniam palaikymui – Irinai Aleksejenko, Majai Tarachovskajai.

Mūsų mokyklos komandai, 4-tų klasių mokiniams: Artiomui Kožemiakinui, Marseliui Drimalovskiui, Ritai Smakovič, Anastasijai Borovec, Emilijai Pavilonytei, Anai Djakovai, Marijai Slobodianik, Kirilui Cepovui, Evai Vasiukovai, Zarinai Petrulionytei, Markui Gaiduk, Timurui Čeredničenko, Viktorijai Efišovai, Tajai Maiduk, Arianai Repovai, Darjai Šachrai, Denisui Isačenko, Margaritai Lepinaitytei, Aironui Lastočkinui.

 

Religijos mokytoja Natalja Djakova

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas